Yasin DEMİR

#herseypaylasmakicin

Daha önceleri Vikipedi kullanıcılarının bir araya geldiği etkinlikler olarak düzenlenen Vikipedi Türkiye Buluşmaları 2012 yılında farklı bir boyuta bürünüyor. Tecrübeli kullanıcıların konuşmacı olarak katılacağı etkinlik, 26 Şubat 2012 Pazar günü saat 13.00’te Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’ndeki B Blok Cibali Salonu’nda yapılacak.

Vikipedi’nin doğru olarak tanıtılabilmesi ve açıklanabilmesi amacıyla düzenlenen konferans, Vikipedi’yi anlamak isteyenler adına önemli bir fırsat niteliği taşıyor. İsteyen herkesin herhangi bir kayıt gerekmeden ve ücretsiz olarak katılabileceği konferans, internet üzerinden de canlı olarak yayınlanacak ve böylece konferansa katılma imkanı olmayan kişilerin de konferanstan faydalanabilmesi sağlanacak.

“Vikipedi’nin temel kuralları ve amacı, kardeş projeler ve amaçları, Viki topluluğu, diğer dillerde Vikipedi, Vikipedi’de vandalizm, sürüm kontrolü” gibi konuların açıklanacağı etkinlikte Vikipedi hakkındaki soru işaretleri ortadan kaldırılacak. Vikipedi kullanıcılarından Ahzaryamed, Khutuck ve Nazif İlbek’in konuşmacı olarak katılacağı Vikipedi Konferansı’nda, etkinlik alanında bulunan veya internet üzerinden takip eden katılımcıların gönderdiği sorular da yanıtlanacak.

Konferans hakkında hazırlanan sıkça sorulan sorular sayfasını inceleyebilir ve aradığınız cevaba ulaşamazsınız o sayfanın en altında kendi sorunuzu sorabilirsiniz. Ayrıca Vikipedi Konferansı Facebook etkinliği aracılığıyla konferansa katılacağınızı belirtebilir ve arkadaşlarınızı da kolayca davet edebilirsiniz. Twitter’da #Vikipedi yazarak sohbete katılabilir veya konferans hakkında konuşulanları takip edebilirsiniz.
Detay için ; http://tr.wikipedia.org/wiki/VP:Konferans
.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.